Over ons

Over ons

Recreama Caravans is al meer dan 40 jaar een begrip in Groningen en omstreken voor nieuwe en gebruikte caravans.
Om alle caravans perfect op te kunnen stellen hebben wij een totale oppervlakte van 6.000 m² showroom en occasionplein.

In onze showroom kunt u de nieuwe modellen caravans in alle rust van binnen en van buiten bekijken.
Tevens zijn er altijd een aantal overjarige modellen tegen een zeer aantrekkelijke prijs.
Op ons occasionplein vindt u een uitgebreid aanbod aan goedkope caravans en jonge occasions caravans van alle merken en in diverse prijsklassen.

Een nieuwe of caravan kopen?

Als u een nieuwe of gebruikte caravan wilt kopen adviseren wij u graag. Naast verkopen van caravans- doen wij ook aan inkoop van caravans. Neem gerust contact op als u uw caravan wilt verkopen.

Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte caravans hebben wij een ruime werkplaats met een aparte schadeherstelafdeling.
Wij zijn aangesloten bij de Bovag en Focwa wat voor u een extra zekerheid biedt qua onderhoud en schaderegeling en afhandeling.
Recreama is eind zestiger jaren opgezet door de Volkswagen garage Century.

Begin zeventiger jaren paste de caravans niet meer bij het VAG concept en ging Recreama op eigen kracht verder als Recreama Caravans. Wel bleven ze inpandig bij Century aan de Friesestraatweg.

In 1977 betrok Recreama Caravans een nieuw pand aan de Protonstraat in Groningen en is Recreama het merk Knaus gaan voeren wat nog steeds het hoofdmerk van Recreama Caravans is.

Toen midden jaren negentig bleek dat door het groter worden van de caravans de showroom aan de Protonstraat te klein bleek heeft Recreama een nieuw en groter pand gebouwd met zowel binnen als buiten meer ruimte. Tevens was dat de mogelijkheid om de werkplaats verder uit te breiden met een aparte schadewerkplaats- remmentestbank en verdere nieuwe snufjes. De nieuwe locatie is op de autoboulevard die op dat moment nog in wording was.

In 2004 is Recreama Caravans samen gegaan met De Boer Caravans uit Stadskanaal hierdoor werd het aanbod in merken uitgebreid en deed de Scandinavische caravan haar intrede in de showroom aan de Koldingweg. Tot de dag van vandaag kunt u nog steeds de Zweedse trots- de Kabe caravan- bij Recreama bekijken.

In het najaar 2007 is Recreama ook met de verkoop van campers begonnen maar heeft in 2008 met de overname van Eurotrek Campers te Assen een betere stap kunnen zetten betreft de verkoop van campers. In januari 2009 heeft Eurotrek Campers de Campertak en werkplaats overgenomen van Petstra Caravaning & Ski en is Eurotrek Campers vanaf 2009 gevestigd in Coevorden.

In het winterseizoen van 2010 heeft Eurotrek de showroom verbouwd- geïsoleerd en verwarmd en is tevens de werkplaats totaal vernieuwd.

Recreama heeft een ruim aanbod aan occasions

Wij begrijpen dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om naar Groningen te komen. Daarom kunt u onze occasions ook online bekijken vanuit meerdere plaatsen in Nederland.

Naast Groningen bieden wij o.a. ook de mogelijkheid om vanuit de volgende plaatsen onze betaalbare caravan occasions te bekijken: Marum – Emmen – Hoogeveen – Leeuwarden – Zuidbroek – Stadskanaal –Leek – Veenwouden – Buitenpost – Nieuwehorne – Dedemsvaart – Tzummarum – Nieuwleusen – Beilen – Veendam – Bergum – Smilde – Irnsum – Dronrijp – Grootegast – Giethoorn – Westereen – Zwaagwesteinde – Hattem – Heerhugowaard – Drachten – Wolvega – Gieten – Hollandscheveld – Steenwijk – Emmeloord –Hoevelaken – Rosmalen – Rucphen – Hapert – Nieuw-weerdinge – Oude-pekela – Winkel – Hillegom – Delft – Heinenoord – Woerden – Leersum – Meerkerk – Zuiddorpe – Roosendaal – Westerhoven – Asten – Assen – Bakel – Duiven – Borculo – Coevorden – Zoetermeer – Tubbergen – Drachten – Heerenveen

Maandag: 09:00 – 18:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 16:00
Zondag: gesloten

Back to top