Slapen

Maatwerkmatrassen

 

De meeste mensen gaan op vakantie om er even lekker tussen uit te zijn en tot rust te komen.
U komt echter pas echt tot rust wanneer uw nachtrust ook in uw caravan of camper optimaal is.
Een goed matras is hierbij van essentieel belang. De standaard matrassen zijn echter vaak niet van de hoogste kwaliteit en zijn nooit afgestemd op uw specifieke wensen. Daarom biedt Recreama Caravans met Dröm maatwerkmatrassen u nu matrassen die specifiek voor gebruik in caravans zijn ontwikkeld.

Voor meer informatie : www.maatwerkmatrassen.nl of kom proefliggen in onze showroom in Groningen (Recreama Caravans, 050-5494273)

Het belang van een goed matras op vakantie

niet elke soort matras is geschikt voor in een caravan, camper of boot. aan een matras in een mobiel vakantieverblijf worden namelijk specifieke eisen gesteld. waar moet u op letten bij het selecteren van de juiste matras:

Gewicht

in iedere caravan en camper speelt het gewicht een grote rol. Zowel de matras als de ondergrond mogen niet te zwaar zijn. Uit oogpunt van gewichtsbesparing worden in de meeste caravans 18-lats lattenbodems geplaatst, waarbij de onderlinge afstand tussen de latten vrij groot is. koudschuim matrassen zijn geschikt voor dergelijke bodems. onze Dröm pocket speciaal is voor deze doeleinden geschikt gemaakt door een extra laag als “drukverdeler” in de matras in te brengen. Hierdoor functioneren alle afzonderlijke pocketveren in de matras toch optimaal!

Hygiëne en ventilatie

De ventilatie van een matras is met name bij het gebruik in warmere streken erg belangrijk. Doordat een caravan-, camper- of bootmatras vaak afgeronde of afgeschuinde hoeken heeft, is het omkeren van het matras niet mogelijk en wordt de matras dus slechts aan één zijde gebruikt. De matras en de hoes worden daardoor beperkt geventileerd, wat niet goed is voor de hygiëne en wat de levensduur van het geheel verkort. Dit alles bevestigd hoe belangrijk de keuze van een juist matras van goede materialen en een betrouwbare kwaliteit is.

Wij de volgende matrassoorten voor u geselecteerd:

Dröm Koudschuim matrassen.

Dröm maatwerkmatrassen zijn koudschuimmatrassen van gegarandeerde west-europese a-kwaliteit. Deze matrassen zijn vormherstellend (geen kuilvorming) en bieden een zeer goede ondersteuning van het lichaam. Door de open celstructuur van het koudschuim onstaat een goede luchtcirculatie en vochtregulatie. een koudschuimmatras voelt niet warm aan (plezierig in een warm land!) koudschuim is in verschillende hardheden te verkrijgen, dit afhankelijk van uw voorkeur of lichaamsgewicht. De koudschuim Hr40 is een probleemloos matras en daarom ook de meest verkochte caravanmatras. alleen bij specifieke wensen t.a.v. het slapen of wanneer u een extreem licht of juist zwaar lichaamsgewicht heeft, adviseren wij u om voor de Hr55 stevig of de Hr60 soft te kiezen.

Dröm Koudschuim met een EXTRA laag NASA Traagschuim.

De DroM koudschuim extra bestaat uit het hierboven omschreven koudschuim Medium (11,5cm) met daarop een topping van 6,5 cm nasa traagschuim. Deze extra comfortabele matras combineert de uitstekende ondersteunende eigenschappen van de koudschuimmatras met het zachte van nasa traagschuim. Dus goed ondersteunend en tegelijk extra comfortabel zacht!

Pocketveermatras Special:M

een pocketveermatras is normaal gesproken niet geschikt voor caravan-lattenbodems. De onderlinge afstand van de latten bij deze lattenbodems is namelijk te groot, waardoor de pocketveren tussen de latten komen en hun functie verliezen. De DroM pocketveermatras special is specifiek geschikt gemaakt voor de caravan-lattenbodems omdat er een extra beschermlaag als “drukverdeler” in is verwerkt. Deze pocket 360 is rondom afgewerkt met een laag sG40 Comfortschuim en zit in een elastische zachte afritsbare hoes. De pocket 360 is geschikt tot een lichaamsgewicht van ongeveer 90 kg. Boven een gewicht van 90 kg adviseren wij te informeren naar alternatieven bij uw verkoper. verder dient vermeld te worden dat bij een afgeschuinde pocket matras het afgeschuinde deel bij intensief gebruik, bijvoorbeeld door de extra belasting van het in- en uitstappen in bed, sneller zal vervormen dan bij koudschuimma- trassen. Het grote voordeel van deze matrassen is het lage gewicht van de matras zelf.

Oplegmatrassen:

is het niet mogelijk om een vast matras te kiezen omdat u losse kussens heeft en een bed moet kunnen maken van een tafel? Maar wilt u toch lekker slapen zonder vervelende randen in uw rug? of is uw matras op zich nog goed of te hard? kies dan voor een oplegmatras. wij bieden u kwaliteits oplegmatrassen van Comfortschuim en nasa traagschuim.

Afritsbare hoezen om alle matrassen:

om al onze vaste- en oplegmatrassen zit een comfortabele elastische dubbeldoeks hoes met een vulling van 200 of 300 grams fibrefill vulling. alle hoezen zijn afritsbaar.

Ervaar zelf het verschil tussen de diverse matrassen

Kom proefliggen in de slaapstudio!

Maatwerkmatrassen.nl biedt u een keuze uit verschillende soorten matrassen. allemaal van hoge kwaliteit maar met verschillende eigenschappen. per slot van rekening slaapt de één liever op een stevig geveerde matras en voelt de ander zich prettiger op een zacht matras. wilt u het verschil in de matrassen zelf ervaren? kom dan proefliggen in onze slaapstudio, Recreama Caravans Groningen

Terug naar boven