Koop uw Fietsenrek bij Recreama Caravans

Wie wil het niet? De fietsen mee op vakantie. De mountainbike, race of gewone fiets, alles kan mee! Voor de elektrische fiets zijn speciale fietsenrekken door hun afwijkende maat en gewicht. Gezien de kwaliteitsslag die Thule gemaakt heeft na overname van Omnibike monteren wij op dit moment graag de robuuste en tijdloos ontworpen Thule Generatie 2 fietsenrekken. Natuurlijk monteren wij ook Fiamma fietsenrekken als u dat wilt maar deze hebben wij niet standaard op voorraad.

Past op mijn caravan een fietsenrek?

De meeste caravans na 1998 hebben in de achterwand een versteviging voor een fietsenrek. Gezien de probleem fietsenrekken die wij voorbij hebben zien komen monteren wij ze alleen als de fabrikant daarvoor versteviging aangebracht heeft. Wij monteren fietsenrekken op alle type en merken caravans. Voor fietsen op de dissel is het makkelijker. Deze worden geklemd om de chassisbalken en belangrijk is alleen dat er ruimte genoeg is tussen de oplooprem en disselbak.

Waar moet op mijn caravan het fietsenrek?

De regel is dat als u een fietsenrek op de dissel neemt de rijeigenschappen van de caravan niet verslechteren. De fietsen staat mooi in het zicht maar ook meer in de rijwind en regen. Achterop staat ze uit de regen en staat ook niet voor de disselbak als u daarbij wilt. Achterop monteren van het fietsenrek betekend wel dat u 40 kg extra achterop de caravan heeft staan. Dit zal de rijeigenschappen niet verbeteren! Door de afstand tot de as van de caravan krijgt u een armkracht naar achteren die met 40 kg extra beweging in de caravan teweeg kan brengen. Vooral bij caravan met de as wat meer naar voren als auto/caravan combinatie waarvan de auto aan de lichte kan is zullen hier meer last van hebben.

Duurt het monteren van het fietsenrek lang?

Nee, binnen een dag monteren wij het fietsenrek voorop of achterop bij uw caravan. We maken er geen haast klus van en onderzoeken goed of het rek daadwerkelijk op uw caravan kan.  Binnen deze dag is er nog tijd over om een grote onderhoudsbeurt uit te voeren dus u zou dat gelijk kunnen combineren. 

Wat doen fietsen met mijn kogeldruk van de caravan?

Fietsen wegen tussen de 12 en 26 kg per stuk. Lichte fietsen worden daarom meestal met z’n tweeën op 1 rek gezet, elektrische fietsen worden ook los van elk op een rek gezet zodat u voor- en achterop de caravan een fiets heeft staan. Als u voor- en achterop een fiets zet zal uw kogeldruk ongeveer gelijk blijven. Zet u de fietsen op de dissel dan zal u kogeldruk toenemen, als u de fietsen achterop zet zal de kogeldruk afnemen. Verstandig is dan ook te kijken wat uw kogeldruk is voordat u een fietsenrek uitkiest. Hou er rekening mee dat fabrikanten van caravans rekening houden met het plaatsen van de as met de plek van het vaste bed/bedden. Zit deze voorin zal de as meer naar voren geplaatst zijn en dan zal een fietsenrek achterop meer negatieve invloed hebben op de rijeigenschappen en zal de kogeldruk ook meer beïnvloeden. Vaak is er ook rekening mee gehouden dat kogeldruk laadruimte overblijft voor de spullen die onder het bed/bedden worden gelegd. Dus zet u het rek aan de andere kant dan het bed/bedden zult u extra moeten compenseren met belading.

Voor meer informatie over Thule klik hier en voor Fiamma klik hier.

Thule Elite G2 Recreama Caravans Groningen
Thule Elite G2 Recreama Caravans Groningen
Back to top